Pizza - & Pirogdeg

Ingredienser :


  • 50 gram            Jäst
  • 5   dl                 Vatten
  • 2   msk             Olivolja
  • 2   tsk               Salt
  • 13  dl                Vetemjöl
Tillagning!  Ca 16 stycken


  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet, Tillsätt resten av vattnet , oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 16 delar.
Fyllning med kyckling, bacon och svamp.
  • 2 st                Kycklingfileér
  • 140 gram        Bacon
  • 200 gram        Svamp
  • 0,5 tsk            Salt
  • 1 krm             Svartpeppar, grovmald.
  • 2 dl                Lätt créme fraiche
  • 1 tsk               Soja
  • 0,5 dl             Bladpersilja, strimlad
Pensling:   1 st Ägg

Garnering:  1,5 dl Ost, riven, lagrad, t ex västerbotten.



Tillagning :

  1. Gör pirogdegen enligt grundreceptet. Skär kycklingfileérna i tunna strimlor. Skär baconet i strimlor. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 minuter utan extra matfett. Krydda med salt och peppar och rör i lätt creme fraiche och soja. Låt puttra några minuter och låt sedan röran kallna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut degbitarna  till kvadrater ca 12x12 cm. Lägg i en klick fyllning som en sträng i mitt på degen och rulla ihop till rullar. Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över osten.
  3. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0