Ägg & Mjölk fritt

Ägg- och mjölkfria recept
Dessa recept är perfekta för de som vill kunna äta maträtter som egentligen innehåller mjölkprodukter och ägg. Dessa recept är designade så att de skall vara mjölk- och äggfria och passa för de som lider av mjölkproteinallergi och/eller laktosintolerans samt äggallergi.
Bullar:
50 g jäst
150 g mjölkfritt margarin
5 dl vatten/ mjölkersättning
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 1/2 l vetemjöl
1-2 tsk kardemumma
Fyllning:
75 g mjölkfritt margarin
3-4 msk socker
En nypa kanel
Man börjar med att sätta på ugnen på 250 grader, smular sönder jästen i en bunke och smälter matfettet. Sedan tillsätter man vatten/mjölkersättning och värmer detta tills det är fingervarmt. Efter detta rör man ut jästen med lite av degspadet och tillsätter salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl, man arbetar sedan ihop degen och låter den jäsa i cirka 30 minuter. När man gjort detta mjölar man bakbordet och arbetar degen smidig, delar degen i två delar och kavlar ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. De avlånga kakorna breder man sedan hälften av fettet på och strör över socker och kanel. Kakorna rullar man sedan till två rullar som man skär i 24 bitar och som man ställer i pappersformar på plåtar. Bullarna låter man sedan jäsa i cirka 30 minuter, sedan penslar man dem med varmt vatten blandat med mjölkfritt margarin och gräddar i cirka 5 minuter.
Ägg- och mjölkfria recept
Dessa recept är perfekta för de som vill kunna äta maträtter som egentligen innehåller mjölkprodukter och ägg. Dessa recept är designade så att de skall vara mjölk- och äggfria och passa för de som lider av mjölkproteinallergi och/eller laktosintolerans samt äggallergi.
Bullar:
50 g jäst
150 g mjölkfritt margarin
5 dl vatten/ mjölkersättning
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 1/2 l vetemjöl
1-2 tsk kardemumma
Fyllning:
75 g mjölkfritt margarin
3-4 msk socker
En nypa kanel
Man börjar med att sätta på ugnen på 250 grader, smular sönder jästen i en bunke och smälter matfettet. Sedan tillsätter man vatten/mjölkersättning och värmer detta tills det är fingervarmt. Efter detta rör man ut jästen med lite av degspadet och tillsätter salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl, man arbetar sedan ihop degen och låter den jäsa i cirka 30 minuter. När man gjort detta mjölar man bakbordet och arbetar degen smidig, delar degen i två delar och kavlar ut varje del till en avlång kaka, cirka 1/2 cm tjock. De avlånga kakorna breder man sedan hälften av fettet på och strör över socker och kanel. Kakorna rullar man sedan till två rullar som man skär i 24 bitar och som man ställer i pappersformar på plåtar. Bullarna låter man sedan jäsa i cirka 30 minuter, sedan penslar man dem med varmt vatten blandat med mjölkfritt margarin och gräddar i cirka 5 minuter.
Pannkakor:
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 krm bakpulver
1 1/2 dl mjölkersättning
1 msk majsolja/smält mjölkfritt margarin
Man börjar med att blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Sedan tillsätter man mjölkersättning och vispar detta tills smeten är jämn, blandar i oljan och låter svälla. När man gjort detta kan man börja grädda pannkakorna.



Mjuk kaka:
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g mjölkfritt margarin
2 dl vatten
2 msk pärlsocker
Man börjar med att sätta på ugnen på 175 grader, smörjer och bröar en form. Sedan blandar man vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, finfördelar fettet och blandar i. Efter detta tillsätter man vattnet och rör om, häller i smeten i formen och strör över pärlsockret och låter grädda kakan i ugnen i cirka 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0