Daimbitar
Goda, sliskiga daimbitar som passar till det mesta festligheterna.
- 4 st Ägg
- 6 dl Socker
- 2 dl Ljumet vatten
- 6 dl Mjöl
- 4 tsk Bakpulver
Vispa äggen och socker poröst.
Blanda ner vattnet, mjölet och bakpulvret.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
När degen gräddats klart så stick hål i degen med en gaffel..."Små hål"
Kolakrämen :
- 250 gram Margarin
- 4 dl Socker
- 3 st Ägg
- 2.5 tsk Vaniljsocker
Blanda och stjud i en tjockbottnad kastrull, tills smeten tjocknar.
Bred kräme över den varma kakan.
Viktigt du rör hela tiden så det inte bränns.
Ta ca 3 stycken dubbel daim, krossa dom noga och strö över dom över kakan.
Låt det svalna lite innan du skär upp kakan i rutor.
Kommentarer
Trackback