Daimbitar

Goda, sliskiga daimbitar som passar till det mesta festligheterna.


  • 4 st                          Ägg
  • 6 dl                          Socker
  • 2 dl                          Ljumet vatten
  • 6 dl                          Mjöl
  • 4 tsk                        Bakpulver
Vispa äggen och socker poröst.
Blanda ner vattnet, mjölet och bakpulvret.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
När degen gräddats klart så stick hål i degen med en gaffel..."Små hål"
Kolakrämen :


  • 250 gram                            Margarin
  • 4     dl                                Socker
  • 3     st                                Ägg
  • 2.5  tsk                              Vaniljsocker
Blanda och stjud i en tjockbottnad kastrull, tills smeten tjocknar.
Bred kräme över den varma kakan.
Viktigt du rör hela tiden så det inte bränns.
Ta ca 3 stycken dubbel daim, krossa dom noga och strö över dom över kakan.
Låt det svalna lite innan du skär upp kakan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0