"Falsk" Dansk wienerbröd

Vart så sugen på att göra detta ikväll så jag snörde ihop en plåt.
Detta kommer göras oftare, och godare än vanliga bullar ;)
  • 75 gram                     Jäst
  • 150 gram                    Margarin/smör
  • 2  dl                           Mjölk
  • 1 tsk                          Stött  Kardemumma           (Dock inget jag använde)
  • ½    tsk                      Salt
  • 1 dl                            Socker
  • 2 st                            Ägg             (Lättvispade)
  • Ca 9 dl                       Mjöl
Fyllning 1:

  • 8 msk                          Vanilj/marsanpukver för kallrörd vaniljkräm
  • 3 dl                               Mjölk
Fyllning 2:
  • 150 gram                      Margarin/smör
  • 2  dl                              Socker
  • 1 msk                           Ljus sirap
Gör såhär:
Ugn 250 grader.
Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumma(om man vill ha det), rör om.
Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa i 15 minuter.
Blanda de två olika fyllningarna.
Dela degen i två degar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred över kräm nr 1.
Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning nr 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beroende på hur stor långpanna du har) och ställ dom med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan.
Låt jäsa i 60 minuter, övertäckt.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker.
Grädda på nedersta falsen i 15-20 minuter.
Ät och njut!

Kommentarer
Postat av: catta

detta är ett resept som jag kommer att prov. lät hur gott som helst

2011-10-26 @ 23:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0