Fläskfilé gryta med Ris
- En hel Fläskfilé
- 1 st Gul, grön och röd Paprika
- 1/5 Burk med Syltlökar
- Grädde
- 1 st Kabanose Öl korv
- 1-2 st Hönsbuljong
- Ca 1/5 Msk Kalvfond
Ta och skär fläskfilen i mindre bitar, av en skiva blir det ca 4 tärningar.
Stek den på svag värme tills den är igenom stekt.
Strimmla paprikorna sätt dom i en gryta tsm med den färdiga fläskfilén.
Bryn ca en halv burk med syltlökar och sätt i det tsm med resten.
Skär öl korven i skivor, bryn några minuter och sätt ner det i grytan med.
Häll på grädde så det "minst" täcker allt, men sätt gärna lite extra.
Koka upp det och tillsätt buljongen och senare kalvfonden.
Använd antingen Maizena redning eller gör en egen redning.
Häll i lite så såsen tjocknar lite.
Låt allt koka upp ca 20 minuter.
Koka ris och skär upp pain riche med frön.
Servere och ät, gärna med en god sallad till.
Doppa brödet i såsen och njut av det goda ;)
En öl el ett glas vin till passar alldeles utmärkt !!!
Kommentarer
Trackback