Krash kakor !!!!!!!!!!!!!
Många har undrat länge vad nu dessa krash kakor är.
Det började för några år sen då jag bakade, det kom upp ett recept i skallen eller, liknande recept som finska pinnar är det ju men att ja gjorde om det lite.
Jag tänkte att jag ska exprimentera lite och sagt som gjort gjorde jag det.
Nu tänkte jag berätta HUR jag gjorde, och det här är INGA kakor för dom som är livrädd för socker.
Jag smälte margarin, ja beroende på hur stor mängd man ville ha.
Satte det smälta smöret i en bunke, stoppade i en massa socker, tills det blev en tjockare grynig massa.
Sedan i med vaniljsocker och mjöl så det blev en smet som var kladdig men ändå arbets duglig.
Går det att rulla en boll då är den perfekt, omän den inte får vara för hård.
Mer lös än hård.
Jag rullade smeten till små bollar och sen satte jag dom på bakplåtspapper och tryckte dom med fingrarna så det blev runda små kakor.
Man kan om man vill sätta pärlsocker på dom .
Sen in i ugnen i mitten på 200 grader.
Jag gjorde dessa och tyckte det blev helt misslyckat, dom var ätbara men jag fick dom inte som jag skulle.
Alltså jag började kalla dom "Dom misslyckade kakorna".
Dom blev väldigt populära både hos mig karl och min pappa, och pappa sa alltid att han vill ha misslyckade kakor.
Min mamma försökte sig på detta recept med, men pappa sa att det är BARA JAG som kan misslyckas med dom och få dom så som jag fick dom, och ja JAG kan misslyckas med dom än idag ;)
Men detta misslyckande vart ett bra misslyckande.
Eftersom dom är så populära.
Mamma fick in knepet till slut och började hon med, och sen började hon testa göra dom med choklad som oxå var riktigt bra misslyckande ;)
Så det mina vänner, det är KRASHKAKOR, som min kära far döpt dom till.
Så då vet ni det hemliga lätta receptet...hehe
(Då du gör kakorna så ska dom va riktigt TUNNA)
Kommentarer
Trackback