Makroner

(Bilden lånad från google)
  • 4 st          Äggvitor
  • 1/2 dl       Socker
  • 150 gram  Mald Mandel (Men behövs ej om man inte vill ha det)
  • 4 dl          Florsocker
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna tills dom börjar bli styva. Blanda ner strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills du har en riktigt fast marängsmet. Det tar ca 4 minuter. Om du vill färga smeten kan du droppa i några droppar färg/smak i slutet.
Blanda florsockret och mandelmjölet och vänd försiktigt ner blandningen i äggvitorna.
Det är viktigt att du inte rör för mycket för då försvinner luften ur marängsmeten och kakorna kommer bli väldigt platta... Så rör ner det försiktigt med en slev och inte med vispen.
Lägg bakplåtspapper på en plåt/plåtar.
Fyll en sprits med smeten och spritsa ut runda små kakor på plåten. Kakorna kan vara lika stora som en 1krona el större.
Låt kakorna vila cirka 20 minuter innan du sätter dom i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter, beroende på storlek.
Du kan känna på en kaka efter 15 minuter, om kakan går att lossa från pappret så är den färdiggräddad.
Kakorna behöver inte vara helt genomtorra. Det är godast om ytan är spröd och innanmätet lite segt.
Dra bakplåtspappret av plåten genast du tar ut den ur ugnen och låt kakorna svalna helt på bakplåtspappret.
Fyll kakorna med till exempel smörkräm. Är också gott med en ganache gjord på vit choklad som fyllning.
Smörkräm :
  • 100 gram            Smör
  • 1 1/2 dl               Florsocker
  • 1 tsk                   Vaniljsocker
  • 1 st                     Äggula
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, vispa ner äggulan och eventuellt smaksättning och färg sist.
Om man vill kan man vispa ner lite hallonsylt så får man både färg och smak. Bred eller spritsa lite smörkräd på undersidan av en kaka och lägg en annan kaka som lock.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Men NICE, att jag ska fixa några sådana :) Bra ide hörru!!! :)

2011-10-09 @ 19:34:20
URL: http://nennan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0