Marrängkaka med rabarber

Sökfestlig marängkaka med rabarber.
En riktig kalaskaka med marängtäcke. Vill du göra fikat extra festligt kan du servera lite vaniljsås till.
Ingredienser :


  • 50 g              Smör eller margarin
  • 1   st             Ägg
  • 3   st             Äggulor
  • 2   dl             Socker
  • 3   dl             Vetemjöl
  • 2   tsk           Bakpulver
  • 1/2 dl            Mjölk
Fyllning :


  • 1 liter             Rabarber i små bitar
  • 1/2 dl             Socker
Maräng :

  • 3 st                 Äggvitor
  • 1 1/2 dl           Socker
Gör så här :


Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Blanda rabarber och socker. Smält matfettet och ställ det åt sidan att svalna.
Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och poröst.
Sikta ner vetemjölet och bakpulvret, tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät.
Bred ut smeten jämn i formen och strö över rabarberbitarna.
Ställ i nedre delen av ugnen och grädda ca 35 minuter.
Vispa äggvitorna till marängtäcket till en fast, vitt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning till en blank och styv massa.
Ta ut kakan ur ugnen och bred över marängsmeten.
Ställ åter in kakan i ugnen och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0