Pizza jag brukar göra

Deg:


  • 25 gram                    Jäst
  • 1 1/2                        Ljummet vatten (37 grader)
  • 1/2 tsk                      Salt
  • 1   msk                     Socker
  • 3   msk                     Olivolja
  • 4 1/2 dl                    Vetemjöl
Tomatsås:

  • 2 st                            Gula lökar
  • 2-4 st                         Vitlöksklyftor
  • 4 msk                         Olivolja
  • 1 burk                        Krossade tomater (400 gram)
  • 1/2-1 dl                      Tomatpuré
  • 2 tsk                          Torkad Oregano
  • 2 tsk                          Torkad Basilika
  • 1 tsk                          Strösocker
  • 1 tsk                          Salt
  • 2 krm                         nymald svartpeppar
Man kan också som jag brukar göra oftast slänga i några burkar krossade tomater i en gryta och tillsätta buljong och koka upp det tills det blir en sås....Om man vill göra det enkelt för sig ;) Och dom krydder man vill ha i.
Fyllning:

3 hg                      Tärnad kokt skinka
Gratinering :

4 dl                      Riven Ost
2 msk                   Olivolja
  • Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs vitlök i olja i en kastrull tills löken är alldeles mjuk ich genomskinlig.
  • Blanda ner de övriga ingredienserna till såsen och låt den puttra på svag värme med lock ca 45 minuter. Rör om i såsen då och då.
  • Rör ut jästen och sockret i vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Tag ev upp den på ett bord och knåda ned händerna. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.
  • Förbered ingredienserna till fyllningen.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela degen i fyra delar och kavla ut varje deg till en rund kaka ca 18 cm i diameter.
  • Fördela såsen på bottnarna men lämna ca 2 cm av kanten runtom.
  • Lägg på önskad fyllning och strö över osten. Pensla kanterna med olja.
  • Grädda något under mitten av ugnen tills pizzan har fått fin färg, ca 15 min.
  • Servera och njut av den goda pizzan ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0