Pizza jag brukar göra
Deg:
- 25 gram Jäst
- 1 1/2 Ljummet vatten (37 grader)
- 1/2 tsk Salt
- 1 msk Socker
- 3 msk Olivolja
- 4 1/2 dl Vetemjöl
Tomatsås:
- 2 st Gula lökar
- 2-4 st Vitlöksklyftor
- 4 msk Olivolja
- 1 burk Krossade tomater (400 gram)
- 1/2-1 dl Tomatpuré
- 2 tsk Torkad Oregano
- 2 tsk Torkad Basilika
- 1 tsk Strösocker
- 1 tsk Salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Man kan också som jag brukar göra oftast slänga i några burkar krossade tomater i en gryta och tillsätta buljong och koka upp det tills det blir en sås....Om man vill göra det enkelt för sig ;) Och dom krydder man vill ha i.
Fyllning:
3 hg Tärnad kokt skinka
Gratinering :
4 dl Riven Ost
2 msk Olivolja
- Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Fräs vitlök i olja i en kastrull tills löken är alldeles mjuk ich genomskinlig.
- Blanda ner de övriga ingredienserna till såsen och låt den puttra på svag värme med lock ca 45 minuter. Rör om i såsen då och då.
- Rör ut jästen och sockret i vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Tag ev upp den på ett bord och knåda ned händerna. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-60 min.
- Förbered ingredienserna till fyllningen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje deg till en rund kaka ca 18 cm i diameter.
- Fördela såsen på bottnarna men lämna ca 2 cm av kanten runtom.
- Lägg på önskad fyllning och strö över osten. Pensla kanterna med olja.
- Grädda något under mitten av ugnen tills pizzan har fått fin färg, ca 15 min.
- Servera och njut av den goda pizzan ;)
Kommentarer
Trackback