Spette kaka ?

Har ni ätit det någon gång ? Det har jag, och jag tkr det är väldigt gott, varför inte till glass eller bara som snacks till ett vin glas eller två?
Jag har aldrig prövat på att göra det själv hemma men har stort sug att testa på en såkallade "Fusk" spettekaka.
Tänkte dela med mig av receptet om nån fler är sugen.
  • 250 g smör
  • 5 dl socker
  • 5 ägg
  • 5 dl potatismjöl
  • Kristyr: 2,5 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 krm ättiksprit

Så här lagar du Spettekaka hemgjord i ugnen:

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  3. Arbeta in mjölet litet i sänder till en jämn smet.
  4. Smörj en långpanna med lite smör.
  5. Lägg en del av spettekakssmeten i en bakstrut och spritsa ut ett lager ca halv centimeter lager mönster i botten på långpannan.
  6. Grädda detta lager så att det stelnar och upprepa detta tills du bakad hela spettekakssmeten. Låt spettekakan kallna i pannan.
  7. Gör kristyren till spettekakan: Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke. Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp.
  8. Fyll struten med kristyr. Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster. Spritsa kristyren på spettekakan i mönster och låt kristyren stelna.
  9. Stjälp upp spettekakan och skär (såga) försiktigt ut lagom stora portionsbitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0