Havregrynsgröt frallor
Jag fick ett il att testa dom här frallorna med havregrynsgröt i ikväll.
En helt ok frukost till grabbarna tänkte ja =)

Vad är det då
Ca 20 st
Ugn: 250º
Det här behöver du:
5 dl havregrynsgröt (2 dl havregryn och 2½ dl vatten)
100 g smör
2 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
2 msk socker
1 pkt torrjäst
ca 10 dl mjöl
Ev. Krossad linfrö
Ugn: 250º
Det här behöver du:
5 dl havregrynsgröt (2 dl havregryn och 2½ dl vatten)
100 g smör
2 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
2 msk socker
1 pkt torrjäst
ca 10 dl mjöl
Ev. Krossad linfrö
Så här gör du:
Om gröten är varm lägger du i smöret tills det smält
Annars smälter du smöret och rör i.
Blanda i vatten (mjölk), socker och salt/linfrö.
Blanda torrjästen i lite av mjölet.
Tillsätt lite mjöl i taget och rör kraftigt.
Tänk på att degen ska vara ganska lös.
Jäs degen i tre kvart - 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Strö ut lite mjöl på bakbordet. Kavla ut degen något och
ta ut rundlar med ett glas av lämplig storlek.
Du kan oxså klicka ut degen med en träslev
direkt på bakplåtsklädd plåt.
Jäs under bakduk i ca. 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.
In i ugnen i 10-12 min tills
fram och undersidan fått en gyllenbrun färg.
Om gröten är varm lägger du i smöret tills det smält
Annars smälter du smöret och rör i.
Blanda i vatten (mjölk), socker och salt/linfrö.
Blanda torrjästen i lite av mjölet.
Tillsätt lite mjöl i taget och rör kraftigt.
Tänk på att degen ska vara ganska lös.
Jäs degen i tre kvart - 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Strö ut lite mjöl på bakbordet. Kavla ut degen något och
ta ut rundlar med ett glas av lämplig storlek.
Du kan oxså klicka ut degen med en träslev
direkt på bakplåtsklädd plåt.
Jäs under bakduk i ca. 30 min.
Pensla med uppvispat ägg.
In i ugnen i 10-12 min tills
fram och undersidan fått en gyllenbrun färg.
Men eftersom jag då har en 1 åring som är äggallergiker så skippade jag pensla med ägg och använde mig av vanligt hederligt kranvatten ist.
Och ist för mjölk tog jag vatten i själva smeten .
Riktigt goda må jag säga, och jag är inte den som är förtjust i havregryn.
Ska bli spännade och se vad pojkarna tkr om dom imorrn.
Kommentarer
Trackback