Köttfärspizza
25 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk oregano
2 hackade vitlöksklyftor
chili
1 tsk salt
6 dl mjöl
2 msk olja
1 st 500g burk med tomatsås (Findus är god)
150 g köttfärs
20 svarta oliver
2 strimlade gula lökar
riven eller hyvlad ost med smak
Tillsätt olja och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca en timme. Gör under tiden köttfärssåsen.
Fräs ca 150 g köttfärs .
tillsätt en halv burk (500 g burk) med färdig tomatsås.
Tillsätt ev extra vitlök. Låt kallna.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på köttfärssåsen.
Lägg på oliver och strimlad lök. Riv över ost.
Grädda mitt i ugnen c.a 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
En salig bland gratäng.

Italienska Stora Köttbullar I Tomatsås
Köttbullar i tomatsåst
500 gram nötfärs
1 dl vatten
0,5 dl ströbröd
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tomatsås
0,5 st gul lök
0,5 st paprika
400 gram krossade tomater
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1. Blanda ströbröd och kallt vatten och låt svälla 5 minuter. FINhacka
under tiden gul lök.
2. Blanda färs med ströbröd, lök, ägg, oregano, salt och peppar. Forma
16 stora köttbullar och bryn i smör. Lägg upp köttbullarna på ett fat,
innan de är genomstekta.
3. SÅS: Hacka lök och paprika och fräs i olja ett par minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda 5 minuter.
4. Lägg i köttbullarna i såsen och låt puttra 10 minuter till, tills
det är genomstekta. Servera med pasta eller matvete och sallad!
(Bild kommer sen då jag är klar med det)