Italienska Stora Köttbullar I Tomatsås

Köttbullar i tomatsåst

 


500 gram nötfärs
1 dl vatten
0,5 dl ströbröd
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar

 

Tomatsås


0,5 st gul lök
0,5 st paprika
400 gram krossade tomater
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar

 

1. Blanda ströbröd och kallt vatten och låt svälla 5 minuter. FINhacka
under tiden gul lök.
2. Blanda färs med ströbröd, lök, ägg, oregano, salt och peppar. Forma
16 stora köttbullar och bryn i smör. Lägg upp köttbullarna på ett fat,
innan de är genomstekta.


3. SÅS: Hacka lök och paprika och fräs i olja ett par minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda 5 minuter.
4. Lägg i köttbullarna i såsen och låt puttra 10 minuter till, tills
det är genomstekta. Servera med pasta eller matvete och sallad!

 

 (Bild kommer sen då jag är klar med det)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0