Italienska Stora Köttbullar I Tomatsås
Köttbullar i tomatsåst
500 gram nötfärs
1 dl vatten
0,5 dl ströbröd
0,5 st gul lök
1 st ägg
1 tsk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tomatsås
0,5 st gul lök
0,5 st paprika
400 gram krossade tomater
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1. Blanda ströbröd och kallt vatten och låt svälla 5 minuter. FINhacka
under tiden gul lök.
2. Blanda färs med ströbröd, lök, ägg, oregano, salt och peppar. Forma
16 stora köttbullar och bryn i smör. Lägg upp köttbullarna på ett fat,
innan de är genomstekta.
3. SÅS: Hacka lök och paprika och fräs i olja ett par minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda 5 minuter.
4. Lägg i köttbullarna i såsen och låt puttra 10 minuter till, tills
det är genomstekta. Servera med pasta eller matvete och sallad!
(Bild kommer sen då jag är klar med det)